З давніх-давен українські страви відомі своєю різноманітністю та високими смаковими якостями. Вони створювались не тільки різноманітністю використовуваних продуктів, а й всіляким їх комбінуванням і застосуванням різних способів кулінарної обробки. Наприклад, до складу українського й київського борщів входить до 20 найменувань продуктів, селянського, полтавського та зеленого українського — до 18, чернігівського — 16, борщу з карасями — 17 і тд[3]. Під час приготування борщів застосовують не лише процес варіння, а й підсмажування, тушкування. Продукти ряду м'ясних і рибних страв також проходять комбіновану теплову обробку.
Багато страв української кухні готують у фаршированому або шпигованому виді. Особливо смачні й корисні комбіновані страви з м'яса та овочів — голубці з м'ясом, крученики волинські, яловиччина шпигована з буряками і ін.
Багата українська народна кухня стравами й різноманітними виробами з борошна. Найпоширенішими такми стравами є вареники,галушки, млинці, гречаники тощо.
Значну кількість страв готують з молока й сиру — супи, бабки, сирники, млинчики з сиром і тд.
Комментариев нет:
Отправить комментарий